Trening NM-løype (27/09/2014)
Category: Trening
Map/area: Dikemark
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 4.29 km
Time: 36:34
Average HR: 160
Maximum HR: 171
Planen for økta var å løpe finaleløypa omtrent fram til passering.

1) Opptil stien og den åpne sletta. Var litt usikker på hvordan jeg sikrest kunne angripe posten. Synes jeg valgte en grei løsning ved å holde meg litt oppå den oversiktlige ryggen i starten, dra ned under kanten med skrenten og så krysse myra. Hadde også kontroll med søkket til høyre og så de tette grantrærne rundt posten på god avstand.
2) Under kanten ut til stien, fulgte denne litt og så retning mot søkket. Grei kontroll med det åpne området inn mot posten.
3) Retning over myra og ut på stien. Ser av GPS-en at jeg dreiv av litt til venstre før jeg kom ut på den utydelige stien. Var usikker på om jeg skulle følge søkket ned eller ta av stien tidligere. Valgte førstnevnte, men tror sistnevnte hadde vært like greit.
4) Tenkte jeg måtte få med meg gul kolle/skrent ved ringkanten. Fant disse og da var posten rimelig grei.
5) Ut på stien og fulgte denne til svingen. Sjekka retningen før jeg forlot stien, men innså etterhvert at jeg måtte ha dreid av til venstre siden den grå kollen kom altfor nær. Retning mot kollen med skrenter. Prøvde å ta en nøyaktig kurs fra kollen nedenfor. Trodde kanskje jeg var kommet litt langt til høyre pga noen vindfall. Kom til en skrent, og innså etter hvert at jeg måtte være til venstre for posten. Klarte å dra litt før høyt før jeg forstod hvor posten måtte være. Tapte ca 1 min på bommen.
6) Opp søkket og så følge dette.
7) Ut på stien. Tok en planlagt "pause" ved å ta det rolig ned til myra. Litt grapsete over myra. Derfra retning. God sikt og kunne styre på stein og skrent inn mot posten.
8) Fulgte et tråkk ut til stien. Var litt usikker på eksakt hvor jeg krysset stien, men kom til at så lenge retningen stemte, var det ok. Forstod etter hvert at jeg var i søkket. Krysset søkket på tvers, kom meg opp på platået og fulgte under kanten til kollen dukket opp.
9) Retning ut fra posten, men deretter ble mye feil. Innså da jeg skulle ned ti myra at jeg hadde drevet av mot høyre. Litt usikker + noen vindfall å forsere da jeg kom ned på flata. Tapte ca. 30 sek.
10) Dårlig strekk. Planen var å holde meg ute i den hvite skogen. Visste hele tiden at jeg var for langt til høyre, men kom meg aldri ut av det grønne. Hadde likevel brukbar kontroll og kunne styre inn på figurgrensa før posten. Tapte nok 30-45 sek på trasevalget.

Alt i alt en noe blandet gjennomføring. Retningsløpinga var ikke patent alle steder, noe som også gikk litt ut over selvtilliten på området. Sammenliknet med finaleløperne lå jeg på en oppløftende 11.plass (men 2.26 bak) på 4.post, men derfra gikk det jevnt nedover.


Show comments (0)
 
Trening NM-løype (27/09/2014) Trening NM-løype (27/09/2014)