Nyttårsløpet (31/12/2014)
Category: Konkurranser
Map/area: Bråte
Organiser: OK Moss
Country: Norge
Distance: 4.96 km
Time: 41:30
Average HR: 167
Maximum HR: 175
1) Kikka på 1.strekket på vei til startpost. Hadde hørt rykter om mye tynningshogst i terrenget, og vurderte å løpe rundt til venstre. Men tenkte at det ikke kunne være så ille, og valgte rett på. Gjennomføringa ble tidvis litt vinglete, og ryktene om tynningshogst viste seg å stemme.
2) Retning over toppen og ned lia. Trodde jeg passerte vektsgrensa ved kollen, så i stedet for å runde høydepunktet og finne posten, dro jeg til høyre. Burde lest meg inn raskere, men måtte tilbake og peile mot toppen/tårnet før jeg forstod tegninga. Tapte ca. 1 min.
3) Retning. OK.
4) En litt unødvendig bue i starten, ellers greit.
5) Tenke løpe rett ut til den utydelige stien langs grøfta, men denne viste seg å være byttet ut med noen av de verste tynningshogstpartiene hittil. Men kom meg omsider inn på stien under stupene. Retning inn mot posten, justerte meg inn i forhold til toppen. Tapte ca. 2 min på strekket (1.30 min i starten og 0.30 på lite effektiv kvistforsering inn mot posten)
6) Hadde en grov kurs og grei kontroll med sjekkpunktene underveis.
7) Forberedt på mye kvist, men egentlig ganske greit å løpe her. Grei retning, men tok ikke helt med i beregningene hvor jeg hadde passert bekken i starten. Ble derfor usikker da jeg kom til den første grøfta før posten. Men fortsatte, fikk igjen oversikten og dro opp til posten.
8) Retning. OK minus at jeg runda kollen feil vei.
9) Retning, som viste seg å ikke være helt patent. Innså at jeg var på vei mot feil kolle, og justerte kursen. Tapte 15-20 sek.
10) Fulgte kanten.
11) Retning med noen justeringer etter hvor det så finest ut å løpe
12) Plan A var å løpe langs streken ut på stien, men ga etter for slitne beins ønske om å komme fortest og lettest mulig ut på stien. Litt irritert på meg selv for det.

Litt varierende gjennomføring, men alt i alt ei veldig nyttig økt. Er foreløpig ikke sterk nok til å løpe fort i slikt terreng, men dette var forhåpentligvis et lite skritt på veien dit. Også veldig god trening i å holde retningen i et terreng der rett fram ikke alltid var mest fristende alternativ, og blikket opp var en nødvendighet for å ikke løpe inn i de verste kvisthaugene. Synes egentlig disse tingene gikk brukbart, iallfall sammenliknet med tidligere økter.
Show comments (0)
 
Nyttårsløpet (31/12/2014) Nyttårsløpet (31/12/2014)